1 Ocak 2008 Salı

5 konu 5 öneri (2008, Hafta-1)

Yemek:
Kondisyonunuza dikkat ediyorsanız tavuğun ne kadar önemli bir besin maddesi olduğunu biliyorsunuz. Tavuk göğsü bol protein, az yağ içerdiği için akşam yemeklerimin vazgeçilmez unsurudur. Ama her akşam eve zaten 8'de varınca tavuk haşlamak ve yemek 9'u bulabilmekte. Buna karşı yeni bir reçete ile karşınızdayım:)
Zamanı az olan insanın tavuk tarifi: Tavuk göğüslerini alın (ilk denememde 1 paket, yaklaşık yarım kilo) ve ister küçük parçalara bölün, isterseniz de bütün olarak kullanın ki bütün olunca rosto gibi olmakta, tavsiyem bu şekilde yapmanız;) Bir kaba zeytinyağı, kimyon, kırmız biber, karabiber, tuz ve kekiği koyun ve karıştırın. Baharat seven biriyim, siz damak zevkinize göre baharat miktarını falan ayarlayın. Tavukları bu karışıma batırarak her tarafına uygulayın ve daha önceden 260 derecede ısıttığınız fırına tepsiye dizerek koyun ve tavukları çevirerek her tarafın eşit ısı almasına özen gösterin. Burası için tarif her iki taraf için de 5er dakika diyordu ama benim etler kalın olduğu için ben baya uzun pişirme süresi uyguladım, deneyimle doğru zamana ulaşırsınız;) Daha iyi kızarmaları için karışıma yumurta sarısı da ekleyebilirsiniz ya da pişmenin sonlarına doğru domates sosu veya barbekü sosu da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun ;)

not: öğünlere bölüp alüminyum folyolara sararak buzdolabında saklayabilirsiniz, eve geldiğinizde buzdolabından çıkarın ısıtıp afiyetle yiyin :)

Sinema:
Cassandra's Dream. Woody Allen'ın son dönem tarzında çektiği son filmi. Senaryosu sıradan diyenler var ama ben beğendim. Oyuncu kadrosu çok sağlam ve inandırıcı bir performans ortaya koymuşllar. Match Point'i beğendiyseniz bunu da beğenirsiniz. İzlemediyseniz onu da izleyin bu arada. Çok mükemel olmasa da hoş olan I am Legend izleyebilirsiniz ama yok ben korkarım derseniz sıradan olan ama gene de beğendiğim Nanny Diaries'i deneyebilirsin

Evde sinema keyfi:
Bu konudaki tavsiyem ağır olacak ama baya hoşuma giden 1957 İsveç yapımı Det Sjunde inseglet, tanrı var mıdır, ölüm nasıldır, dinin insan doğasına uyumu gibi sizi düşündürecek konulara parmak basan bir nevi felsefi izletisi. Hareket peşinde değilseniz, ağır ve düşündürücü filmleri severim diyorsanız mutlaka izleyin! IMDB'de #75 sırada bulunmakta. Çerez niyetine ise Wild Hogs 2 ve Next'i izleyebilirsiniz ama çok şey beklemeyin.

Spor:
Barfikste bacakları kırmadan düz biçimde kalçanızı hareket ekseni olarak kullanarak ayaklarınızı demir hizasına kadar kaldırma hareketini 10X3 yapmak ve zamanla sayıyı arttırmak karın kaslarınız için çok yararlı bir hareket. Büyük sporcuların bu hareketi kulandığını belirteyim ki bunu yapınca mekik çekmek zorunda kalmayacaksınız. Kilo vermek için hala koşmayı öneriyorum, içinde koşma içeren herhangi bir spor da olabilir.

Elektronik:
Eğer dizüstü bilgisayar kullanıcısı iseniz RAM'inizi 2GB'a çıkarttıktan sonra 7200rpm lik bir sabit disk sürücü kullanmanız performasını ciddi biçimde arttıracaktır. RAM ucuz, sabit disk ise masraflı bir yükseltme seçeneği.

Hiç yorum yok: