7 Şubat 2008 Perşembe

Sübye


İzmir’in Kemeraltında (eskiden) satılan, çok sevilen bir şerbet yapılırmış; sübye. Yapımı çok kolay;

Gerekenler:

  • 1 bardak yıkanmış kurutulmuş kavun çekirdeği
  • 4 bardak su
  • 3/4 bardak şeker

Kavun çekirdeklerini su ve şekerle birlikte blendere koyup 10 - 15 dk, iyice püre olup da bembeyaz olana kadar çekin. Üzerine tülbent koyduğunuz süzgecinizden geçirip sürahiye aktarın. İyice süzüldüğünde şekerini kontrol edin, azsa ekleyip eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında iyice soğutup servis edin.

3 yorum:

Yalçın AYDIN dedi ki...

Şimdi kavun çekirdeği bulmak için pek uygun zaman değil, almak istesek satan yer bulamayacak mıyız yani?
Bugün bol bol %100 X suyu aldım, gerçekten de öylemi bakacağız...

Ozgur dedi ki...

eskiden blender'la şerbet mi yapıyorlarmış kemeraltında? vuuuu!

Adsız dedi ki...

ben denedim tadı çoooooooookkkk kötü afedersiniz ama öyle boşdan yere balı harcamayın ve blenderi kullanırken giden elektiriğe yazık o kadar kötü oluyo