5 Eylül 2007 Çarşamba

1: Neden hatunlar makyaj yapar?

Günlük sporumun ardından aldığım rutin soğuk duş esnasında aklıma geliverdi bu fikir: Neden sorularıyla başlayan ve sözü yorumculara bırakan yazılar. Soğuk su insanı düşünmeye sevkediyor galiba :)

Evet sorumuzu soralım ve cevaplarınızı alalım:
Neden hatunlar makyaj yapar?

Anna Kournikova

10 yorum:

Yalçın AYDIN dedi ki...

Efenim benim düşüncem şöyle:
1- Hatunların iddiasına göre asıl neden bize kendilerini beğendirmek değil, kendilerini beğenmek yani kendi egolarını tatmin etmek.
2- Yok mok deselerde birinci kadar ağır basacak olan bize kendilerini beğendirme çabalarına hile karıştırıp bize olmadıkları birşeymiş gibi görünmeye çalışmak, bir nevi görsel yalan, modifiyeli şahin gibi birşey de diyebiliriz.

Yazıdan makyaja karşı olduğum sonucunu rahatlıkla çıkarabilirsiniz, suratı çok değiştiren makyaja tepkiliyim, hafif modifikasyonlara, ruj, far ve rimel gibi, çok laf etmem. Lütfen üçkağıt yapmayalım, olduğumuz gibi görünelim.

Bir arkadaşımın tecrübesi: 1-2 aydır çıktığı hatunla kafaları çekiyorlar sabah olunca bir bakıyor yanında biri var, kim bu oluyor birden, makyajsız hatunu tanıyamıyor net olarak :)

Benzer konu da dolgulu sütyenler için geçerli. Sürekli gördüğünüz hatunların göğüs boyutlarının her gün farklılık göstermesi gerçekten de ilginç :)

Fatos dedi ki...

Bence üç nedeni var:
1.Kendisini iyi hissetmek
2.Karşı cinse çekici gözükmek
3.Hemcinsi ile aynı gözükebilmek
(Birbirleri ile rakipler sonuçta :D)

Ben ilk kez Yalçın'dan duyuyorum makyaja karşı olan bir erkeği. Bende günlük hayatta makyaj yapmayı hiç sevmiyorum.Doğal gözükmek bence en güzeli ama sadece bence ile olmuyor Çünkü erkeklerin aradığı tek bir şey var=> Bayanın dış görüntüsünün iyi olması

Geçen gün bir arkadaşım ile oturup konuştuğumuzda bana söylediklerini aynen aktarıyorum:(Beni tanımamış olsa şayet)Benim kendime hiç bakmadığımı, kendisinin yolda görse bana bakmayacağını, eğer bir ortamda onunla olursak dahi etraftaki bakımlı olan kızlara gözünün kayacağını söyledi. Kendime bakarsam hem kendimi iyi hissedeceğimi bununla birlikte etrafımada pozitif enerji saçarak dikkat çekeceğimi söyledi

Ben şimdi makyaj yapıyormuyum HAYIR Söyledikleri doğrumuydu EVET Bakın hala kimsenin dikkatini çekmiş değilim ;)

Adsız dedi ki...

deneme 1-2-3 :P

Yalçın AYDIN dedi ki...

Serkan soyadını yaz olm "Punisher" Serkan olsan gerek :P

Vace dedi ki...

Bayanlar güzel gözükmek ister...

Yalçın AYDIN dedi ki...

İsteyen istediğini yapar zaten ben onda değilim ama bence çok estetik bir yüze sahip olmayan biri makyajı basıp estetik hale geliyorsa orada durup düşünmek lazımdır, hatun bir nevi onun doğal halini bilmeyen kişileri kandırmaktadır. Tek gecelik ilişki derseniz v bir daha nasıl olsa görmeyeceğim diyorsanız sorun olmayabilir ama uzun süreli ilişkilerde ben doğal görünümü her zaman görmeyi tercih ederim. Dediğim gibi hafif makyaja lafım yok, tipi değiştiren makyaja ise karşıyım.

Yalçın AYDIN dedi ki...

ünlülerin halleri:
http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?galeriid=1684

Unknown dedi ki...

Ben nasıl olur da geç kalırım bu konuya yorum için :)

"Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır" :P

1-Gerçekten kendini daha bakımlı ve daha güzel hissetmek için (ego)
2-Bayanlar arasında öne çıkmak için (rekabet)
3-Erkekler tarafından beğenilmek (yine ego)
4-Moda tutkunları için kılık kıyafete şeklen, renk ve tarz bakımından uyum sağlamak (aksesuar)

Rimel,parlatıcı ruj ve allık her adim kullandığım ve oldukça sade bir makyaj şeklidir...

Yalçeyno farı da katmış laf etmeyecekleri arasına, far makyajı en ağır yapan öğedir... Göz kalemi de siyah öncelikli olmak üzere renklileri de tercih sebebidir...

Fondoten,pudra,kapatıcı malzemeler hatunu oldukça modifiye eder, üçkağıta girebilitesi yüksek çünkü kaymak gibi ve çok hoş bir görünüme sebebiyet verir, İZEL bile o yüzünü bu malzemeler sayesinde saklayaıp bambaşka bi güzele dönüşebiliyor... Ayrıca bu tür malzemeler cildde büyük tahribatlara yol açtığından tavsiye edilmez...

FATOŞ'a not: Rimel,ruj ve allık bir bayanı asla makyajlı, olduğundan farklı, kokoş veya abartılı yapmaz... Arkadaşın abartmış "bakmazdım" filan diyerek ama her bayan ufak 2 darbeyle sade ve bakımlı görünebilir ve kesinlikle kendine bakmalıdır... Mevcutları brz belirginleştirmenin (vurguluyorum değiştirmek değil belirginleştirmek; yanak, kirpik, dudak) ne sakıncası olabilir ki?

dennis dedi ki...

ya pardon; benim gordugum kadarıyla Anna Kournikova makyajsız haliyle de gayet guzel.. cok bisey farketmemiş hani...

yoksa biraz çok mu vodka içtim ne??

eger makyaj konusuna donecek olursam; bence olaya çok genel bir açıdan yaklaşmak lazım. Bu bir dış görünüş, ilk etki, sosyal statü olayi.

neden kadın-erkek boyutuna bakmadım. çünkü tarihsel açıdan bakıldığında makyajın cinsiyet ayırımı olmaksızın ortaya cıktığını görürüz. eski doğu toplumlarında erkekler de kadınlar kadar gözlerine sürme çekerlerdi. Gay'likleriyle nam salan Romalı imparatorlarında dudaklarında ruj benzeri makyaj malzemeleri kullandıkları bilinir. İlla da feminen etkileşimleri olması gerekmez; yeniçağ daki ingiliz hakimleri ve birçok aristokrat, beyaz pofuduk peruklarının yanında yüzlerine tonlarca pudra sürerlerdi.

bu durumda esas tartışılacak olan şu ki: ne oldu da makyaj yapanlar sadece kadınlar oldu? her ne kadar çağlar boyu maço kültürü egemen de olsa, kadının estetiği ve tanrısal güzelliği her zaman kabul edildi. şimdi ne oldu da kadın bu tanrısal güzelliği katlamak için makyaj sanatını geliştirdi? Baskıcı maço kültürnden bir nevi kaçış için mi? yoksa o düzende kendine yer edinebilmek için mi?

Ama benim hakkımda yanlış düşünmenizi istemem. her türlü makyaja giyim-kuşamda estetiğe karşı olan bir naturalist falan değilim. İnsanda içten gelen bir dürtüdür güzel görünmek ve bunun için ne gerekiyosa yapacaktır. bu içgüdü; "olduğu gibi görünmek" veya "dürüst olmak" gibi kavramlardan da her zaman üstün olacaktır.

hem örnekte de görüleceği gibi makyajnı yapmış birine sadece somut fiziksel bir gelişim olmuyor ki.. aynı zamanda ego da artış da sağlıyo, özgüven, rahatlık vb. şeyler coşuyo..

ayrica biz erkeklerin fazla makyajı begenmemek veya makyaj tarzlarını eleştirmek gibi de lükslerimiz olduguna inanmıyorum. serbest piyasa kuralları burda da gecerli: begenmediysen bakmazsın, sana uygun alternatifleri düşünürsün. tv de programı begenmeyince kanalı değiştirmek gibi bişey bu..

Not: ayrica makyaj yapmanın 2 ayrı nedeni olduguna inanmıyorum. burada aysegul e katılıyorum. eninde sonunda kendisini iyi hissetmek için yapacak. Kendine pay çıkarma Yalçın.. :)

dennis dedi ki...

offf çok uzun olmuş kusra bakmayın ya.. :)